Пројекти

Изузетне жене Новог Сада

Удружење “Живот у радости” организује јавни рад на тему “Изузетне жене Новог Сада” уз подршку Градске управе за привреду града Новог Сада и сарадњу Националне службе за запошљавање. Бавићемо се заштитом и очувањем културног наслеђа на тему улоге жена у историјском, културном, друштвеном и научном животу Новог Сада током грађанске историје војвођанског главног града.

Спровођење пројекта од 1.6.2024. до 31.октобра 2024.

Жене које су мењале свет

Удружење “Живот у радости” захваљује се Градској управи за привреду – Град Нови Сад и Националној служби за запошљавање града Новог Сада на подршци у реализацији јавног рада “Жене које су мењале свет”. Циљ нам је да будуће нараштаје информишемо о нашим прецима, а посебно женама које су имале важну улогу кроз историју. Бавићемо се заштитом и очувањем културног наслеђа на тему улоге жена током присаједињења Војводине Србији 1918. године. Једне од седам жена о којима се мало зна, а које су играле значајну улогу у том историјском раздобљу су Манда Сударевић, Катица Рајчић, Милица Томић о којима ћете чути више на предавањима која ћемо организовати за ширу јавност.

Спровођење пројекта од 1.5.2023. до 31.9.2023.

Ко чита лектире?

Удружење „Живот у радости“ реализује пројекат „Ко чита лектире?“ намењен младима а који је одобрило Министарство омладине и спорта Републике Србије. Основни циљ нашег пројекта је да приближимо младима кроз интердисциплинарни приступ нову визуализацију и презентацију лектира. На овај начин младима ћемо приближити оне лектире које већ деценијама нерадо читају и обрађују у школи. У оквиру пројекта ће се организовати и радионице стрипа где ће млади имати прилику да изразе своју креативност и да на оригиналан и аутентичан начин прикажу теме лектира. Наша жеља је да пронађу своје суперјунаке, направе нову визуализацију и поставе виртуелне садржаје на одређену тему кроз коришћење различитих савремених техника које имају за циљ развијање креативности и подстицање свих облика образовања.

Спровођење пројекта од 10.06.2022. до 10.12.2022.

Добровољци, вама хвала!

Удружење „Живот у радости“ спроводи јавни рад „Добровољци, вама хвала!“ финансиран од стране Градске управе за привреду града Новог Сада у сарадњи са Националном службом за запошљавање. Основни циљ пројекта је креирање интерактивног садржаја са циљем да се културна баштина, добровољци и добровољачка насеља представе кроз савремено стваралаштво. Мотиви из прошлости треба да постану инспирација за нова сазнања и пробуде културу сећања. Јавни рад ће трајати пет месеци.


Захваљујемо се Граду Новом Саду, Градској управи за привреду и Националној служби за запошљавање – филијали Нови Сад.

Датум реализације јавног рада: од 01.05.2022. до 30.09.2022.

Путевима српских добровољаца

Удружење „Живот у радости“ организује јавни рад под називом „Путевима српских добровољаца“ . Овај пројекат је конципиран кроз две области: културу и туризам. Наш задатак је да кроз ангажовање упосленика направимо доступним и туристички примамљивим локалитете на територији наше локалне самоуправе а који се тичу „неговања културе сећања“ и скретања пажње јавности на знаменитости које се налазе у нашој непосредној близини.
 
Основни циљ пројекта је креирање интерактивног садржаја са циљем да се културна баштина представи кроз савремено стваралаштво.
Јавни рад ће трајати 5 месеци, од 1. августа до 31. децембра 2021. године.
 
Захваљујемо се Граду Новом Саду, Градској управи за привреду и Националној служби за запошљавање – филијали Нови Сад.

Датум реализације јавног рада: 01.08.2022. до 31.12.2022.